Internetconsultatie ‘Adviesrecht voor gemeenten bij schuldenbewind’

23 juli 2018

Gemeenten kunnen straks rechters adviseren over de vraag of iemand met problematische schulden hulp moet krijgen van een beschermingsbewindvoerder (ook wel schuldenbewind genoemd). Dit staat in een wetsvoorstel van minister Dekker (voor Rechtsbescherming) waarop via internetconsultatie kan worden gereageerd. Nu zijn gemeenten vaak niet op de hoogte als de rechter wordt verzocht om schuldenbewind in te stellen, terwijl ze wél verantwoordelijk zijn voor de juiste ondersteuning van mensen die schulden hebben. Om dit op te lossen, krijgen gemeenten een adviesrecht, als er schuldenbewind wordt aangevraagd.

De NVVK zal via de internetconsultatie reageren op het wetsvoorstel. Daarvoor horen wij graag wat de leden vinden. Ook de leden van de Kernteams zijn hierover bevraagd. Wil je een bijdrage leveren? Lever deze dan vóór 26 augustus 2018 aan bij Joeri Eijzenbach (j.eijzenbach@nvvk.eu).

Actiepan Brede Schuldenaanpak
De maatregel is onderdeel van het Actieplan Brede Schuldenaanpak. Doel is om mensen met schulden beter te helpen en het aantal mensen met problematische schulden terug te dringen.

Lees ook:

« Terug

Naar boven