Stand van zaken NVVK-stekker

maandag 16 juli 2018

De NVVK is afgelopen najaar met subsidie van het ministerie van SZW gestart met het NVVK-project 'Digitale communicatie in het schuldregelingstraject'. Daarin wordt onderzocht hoe we kunnen komen tot de zogenaamde NVVK-stekker: een digitale oplossing, die leidt tot uniformering van berichtenuitwisseling tussen schuldhulpverleners en schuldeisers. Een oplossing dus voor de vele portals die de afgelopen jaren door schuldeisers zijn ontwikkeld.

In ons achterhoofd hadden wij daarbij lange tijd een reeds bestaande systeemoplossing, die beschikbaar leek om te gebruiken voor ons doel. Helaas is deze oplossing afgelopen april niet haalbaar gebleken. We zijn toen teruggegaan naar de tekentafel. De inzichten en uitwerkingen, die we inmiddels in overleg met schuldhulpverleners, schuldeisers en softwareleveranciers hadden ontwikkeld, worden uiteraard behouden en zijn inmiddels ook weer verder uitgebreid. Er ligt nu een concept-plan van aanpak voor de Proof of Concept (proeftuin), waar in een testomgeving berichten uit het schuldregelingstraject getest worden. Doel is dat eind 2018 de Proof of Concept gestart is. We nodigen begin september een aantal softwareleveranciers uit om hun ideeën daarover te presenteren.

Ondertussen bevinden we ons ook op het spoor om samenwerking met het Inlichtingenbureau te onderzoeken. Dit doen we in overleg met het Inlichtingenbureau, SZW en VNG Realisatie. Bij het Inlichtingenbureau is al veel techniek en kennis aanwezig door hun betrokkenheid bij o.a. Suwi, die mogelijk (her)gebruikt kan worden. Na de zomer wordt duidelijk of en hoe het Inlichtingenbureau kan aansluiten op onze project.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anja Gosman (a.gosman@nvvk.eu)

Lees ook:

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven