Veel media-aandacht voor LVB in combinatie met schulden en werk

vrijdag 06 juli 2018

Dinsdag 3 juli zijn de resultaten van het onderzoek LVB, schulden en werk uitgebracht, uitgevoerd door de hogescholen Utrecht en Leiden, SBCM en MEE NL. Tegelijkertijd presenteerden acht samenwerkende organisaties het gelijknamige actieplan. Professionals die mensen begeleiden bij het oplossen van schulden of het vinden van werk, signaleren het vaak niet als het gaat om mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). En dat terwijl deze groep mensen juist extra aandacht nodig hebben. Het gevolg is dat trajecten voor re-integratie en schuldhulp vaak niet op elkaar afgestemd zijn en dat er soms zelfs sprake is van tegenstrijdige adviezen.

De NVVK pleit er al langer voor om de schuldhulpverleners beter toe te rusten op doelgroepen met extra behoeften zoals laaggeletterden en mensen met een lichte verstandelijke beperking. Met het actieplan, opgesteld door Cedris, Divosa, Sociaal Werk Nederland, Federatie Opvang, MEE NL, BPBI, SBCM en NVVK, is een vervolgstap gezet in het bewerkstelligen hiervan.

De onderzoeksresultaten van LVB, schulden en werk en het actieplan zijn veelvuldig opgepikt door de media. Hieronder volgt een overzicht van deze berichtgeving.

- Nos.nl
- Nrc.nl
- Trouw (krant & online)
- Nieuwsuur (TV-item vanaf 11:50)
- Rtlnieuws.nl
- Radar.avrotros.nl
Maxvandaag.nl
- Telegraaf.nl
- Gemeente.nu

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven