Reactie op item beschermingsbewind Nieuwsuur 1 mei

Nieuwsuur.pngdonderdag 03 mei 2018

Actualiteitenprogramma Nieuwsuur berichtte in de uitzending van 1 mei jl. over de toename van het aantal mensen dat onder bewind staat en plaatste daarmee de gehele sector in een negatief daglicht. De Groene Amsterdammer publiceerde eveneens een artikel met daarin hetzelfde gezamenlijke onderzoek naar beschermingsbewind.

De NVVK vindt het goed dat aandacht wordt besteed aan mogelijke wantoestanden, echter vindt wel dat het onjuist is om alle beschermingsbewindvoerders op deze wijze over één kam te scheren. Voor een groep mensen is bewindvoering noodzakelijk. Hierbij is het uiteraard wel van belang dat er hoge kwaliteitseisen aan de bewindvoerder worden gesteld, juist bij de zogenaamde schuldenbewinden. NVVK-leden die beschermingsbewind uitvoeren worden getoetst op aanvullende voorwaarden die de NVVK aan deze organisaties stelt. Hiermee bewerkstelligt de brancheorganisatie een keurmerk om het kaf van het koren te scheiden.

De NVVK denkt tot slot graag mee waar alternatieven mogelijk en wenselijk zijn voor beschermingsbewind. Voor lang niet iedereen met schulden is het noodzakelijk om (ook) onder beschermingsbewind te staan.


« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven