Jaarverslag Nibud: iedereen zijn geldzaken in balans

donderdag 03 mei 2018

Iedereen in Nederland zijn geldzaken in balans. Deze visie van het Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, was de verbindende factor waarmee de organisatie in 2017 weer veel kennis heeft verzameld over huishoudfinanciën en het verspreiden van inzichten over financieel gedrag. Dat bleek uit het Jaarverslag 2017.

Een van de aandachtspunten van het Nibud in 2017 was schuldhulp. Zo vernieuwde het instituut in samenwerking met de NVVK de site Zelfjeschuldenregelen.nl en maakte deze geschikt voor mobiel gebruik.

Ook stond het Nibud stil bij het feit dat 62 procent van de werkgevers te maken heeft met personeel met financiële problemen. Volgens het rapport Personeel met schulden is een werkgever al snel €13.000 per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient.

Het Nibud besteedde bovendien aandacht aan het feit dat 2,5 miljoen huishoudens te weinig (spaar)geld achter de hand hebben, waardoor ze het risico lopen in financiële problemen te komen. In het rapport Geld achter de hand makkelijker maken adviseerde het Nibud dat de samenleving ongemerkt sparen moet stimuleren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven