Staatssecretaris met betrekking tot art. 48 Wck: niet-ontvankelijkheid Wsnp-verzoeken ongewenst

vrijdag 20 april 2018

Verschillende private leden van de NVVK merken dat het steeds lastiger wordt om schuldenaren door te laten stromen naar de Wsnp als een minnelijke regeling geen optie blijkt. Deze week heeft staatssecretaris Van Ark, van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, antwoord gegeven op Kamervragen van het CDA over deze problematiek.

Van Ark geeft daarin aan dat het buitengerechtelijke traject (de minnelijke regeling) de voorkeur heeft boven het wettelijke traject. Er moet immers altijd eerst gepoogd worden een minnelijke regeling te bereiken alvorens de gang naar de rechter in te zetten. Niet alle gemeenten voeren dit minnelijke traject zelf uit. De staatssecretaris geeft aan dat het ongewenst is dat Wsnp-verzoeken niet-ontvankelijk worden verklaard als deze in opdracht van gemeenten worden uitgevoerd door private partijen. Net als de NVVK is de staatssecretaris van mening dat juist kwalitatief goede schuldhulpverlening belangrijk is.

De NVVK heeft vertrouwen in het aangekondigde overleg met de verschillende betrokken ministeries, zodat de Tweede Kamer én de leden van de NVVK binnen enkele maanden geïnformeerd kunnen worden over een spoedige oplossing voor dit steeds groter wordende probleem.

Lees ook: Politiek maakt zich hard voor private schuldhulpverleners, 27-02-2018
Lees ook: Marco Florijn bij Rondetafelgesprek Schulden Tweede Kamer 12 februari, 19-02-2018

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven