Nieuwe collega Anke Nicolai versterkt NVVK

AnkeNicolai.jpgdonderdag 22 maart 2018

Sinds half februari is Anke Nicolai (37) aan de slag als communicatieadviseur bij het Verenigingsbureau van de NVVK. Anke startte haar loopbaan ruim tien jaar geleden bij een gemeente en wilde na enkele commerciële en culturele uitstappen graag weer terug naar de sociale sector. Vier vragen aan een energieke en gedreven marcom professional, die veel zin heeft om gezamenlijk met de branche aan de profilering van de schuldhulpverlening te bouwen.

De schuldhulpverlening is nieuw voor je, wat heb je hiervoor gedaan?
“Mijn werkervaring heb ik voor een groot deel opgedaan in de culturele en zakelijke sector, zowel aan opdrachtgeverskant als aan bureauzijde. Ik was onder meer verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie, PR en het randprogramma bij een niet-gesubsidieerd filmtheater, werkte bij een tweetal communicatie- en PR-bureaus en maakte onderdeel uit van de communicatieafdeling van een gemeente. Uiteenlopende organisaties die mij mede hebben gevormd tot een veelzijdige en flexibele communicatieprofessional.”

Hoe ben je bij de NVVK terecht gekomen?
“Ik oriënteerde me heel gericht op organisaties en vacatures in de sociale hoek, omdat ik zocht naar meer voldoening en zingeving in een baan. Als ik lees dat 1 op de 5 Nederlandse gezinnen risicovolle schulden heeft, maak ik me daar zorgen over. Het kan iedereen overkomen. Ik zet me daar graag – voor en via onze leden – voor in.”

Waar ga jij je mee bezig houden bij de NVVK?
“De rol van communicatieadviseur is een relatief nieuwe functie binnen het bureau. Het betreft een veelzijdige baan op zowel strategisch als uitvoerend niveau, waarbij het opstellen van een plan voor de profilering van de schuldhulpverlening het voornaamste doel is. Daarnaast houd ik mij bezig met de dagelijkse communicatieactiviteiten op het Verenigingsbureau. In het verleden lagen onderdelen van deze functie bij verschillende collega’s. Denk aan beheer van social media en website, digitale mailingen, redigeren van teksten en de contacten onderhouden met de pers. Doordat deze zaken nu bij één persoon ondergebracht zijn, ontstaat er veel meer regie. Je werkt iedere keer vanuit dezelfde visie en kunt gemakkelijker consequent zijn in alle uitingen. Ook is er op deze manier ruimte om media proactief te benaderen. Allemaal activiteiten die uiteindelijk ook de profilering van de schuldhulpverlening ten goede komt.”

Wat doe jij in je vrije tijd?
“Sporten is voor mij een uitlaadklep en meteen ook een manier om bij te tanken. Buiten werktijd vind je me dan ook regelmatig in de sporthal voor een fanatieke volleybaltraining of -wedstrijd. Daarnaast speel ik geregeld een (ont)spannend potje squash en met zo nu en dan nog hardlopen of tennissen ernaast, kun je mij gerust een sportfanaat noemen. Binnen die verenigingen houd ik me ook bezig met vrijwilligerswerk om mee te denken met het beleid en om de club draaiende te houden. Ik was nog een paar jaar taalmaatje, maar met twee kleine kinderen thuis ben ik daarmee gestopt. Tot slot geniet ik graag van een Scandinavische film of serie en probeer ik regelmatig af te spreken met vrienden en familie. Pure rijkdom, toch?”

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven