Marco Florijn bij Rondetafelgesprek Schulden Tweede Kamer 12 februari

maandag 19 februari 2018

Maandag 12 februari jl. vond in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek plaats over schulden. Het initiatief voor deze hoorzitting kwam vanuit de Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voorzitter Marco Florijn voerde namens de NVVK het woord. Doel van het rondetafelgesprek was het informeren van de leden van de Tweede Kamer over de achtergronden van schulden, de impact van schulden op mensen en welke effectieve veranderingen mogelijk zouden kunnen zijn. Dit moet de Kamerleden helpen om de politieke discussie over schulden in de komende jaren vorm te geven.

Tijdens de bijeenkomst kwamen zowel onderzoekers, ervaringsdeskundigen, als uitvoerende organisaties aan het woord. Marco Florijn heeft namens de NVVK de punten uit ons Position Paper verdedigd. In aanvulling daarop heeft hij de huidige Wsnp-problematiek van private schuldhulpverleners van de NVVK onder de aandacht gebracht: bij sommige rechtbanken kunnen private leden geen Wsnp-verzoeken meer indienen, omdat de rechters een te letterlijke interpretatie van artikel 48 Wck hanteren. Andere onderwerpen die Marco Florijn heeft belicht waren schuldhulpverlening aan ondernemers, het veel te complexe toeslagenstelsel dat aan een grondige herziening toe is, en de door ons voorgestelde meewerkplicht voor schuldeisers.

Wij merken dat er voor alle thema’s die wij in hebben gebracht draagvlak is in de Kamer en onder de stakeholders in het werkveld van de schuldhulpverlening. Graag zien wij dat onze speerpunten vertaald worden naar landelijk beleid dat vervolgens wordt uitgevoerd. We zetten in op de lange termijn: ook na deze kabinetsperiode moet gericht gewerkt worden aan het oplossen van de schuldenproblematiek.

- Rondetafelgesprek Schulden van 12 februari jl.
- Position Paper

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven