Herbert Zilverentant nieuwe directeur Verenigingsbureau NVVK

Herbert Zilverentant.jpgdinsdag 06 februari 2018

Herbert Zilverentant heeft met ingang van 1 februari Yvon van Houdt opgevolgd als directeur van het Verenigingsbureau in Utrecht. Herbert is weliswaar een nieuwkomer in de schuldhulpverlening maar heeft zijn sporen in het openbaar bestuur meer dan verdiend. Maak kennis met deze 52-jarige politicoloog die communiceren in het politieke werkveld als rode draad in zijn carrière heeft.

Wat heb je hiervoor gedaan?
“Ik ben vooral werkzaam geweest in het openbaar bestuur. Ik ben van 2010 tot 2014 wethouder geweest in Leiderdorp, ik ben daarvoor directeur geweest van het partijbureau van de VVD en de laatste drie jaar ben ik communicatieadviseur geweest, ook veelal in het publieke domein. Als wethouder had ik een brede portefeuille met onder meer Onderwijs, Economische Zaken en Volkshuisvesting. Schuldhulpverlening zat weliswaar niet in mijn portefeuille, maar ik heb door mijn aandacht voor Economische Zaken natuurlijk wel meegemaakt hoe moeilijk ondernemers het hebben gehad in de crisistijd en hoe werknemers onder druk staan.”

Waarom is de NVVK interessant voor jou en omgekeerd?
“Wat mij allereerst aantrok is het aansturen van een Verenigingsbureau. Dat heb ik natuurlijk als directeur van het partijbureau van de VVD ook gedaan. Dat vind ik leuk en kan ik goed. Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in de materie zelf en die sprak en spreekt me aan. Communicatie is ook altijd wel iets waar ik mee bezig ben geweest. De laatste drie jaar ben ik communicatieadviseur geweest, daarvoor ben ik bij de VVD ook interim-woordvoerder en -voorlichter geweest. En ook als wethouder moet je natuurlijk goed kunnen communiceren. De combinatie van activiteiten - politiek bestuurlijk actief, een bureau managen en kunnen communiceren - is voor de NVVK natuurlijk wel een drieslag die op dit moment van belang is.”

Wat ga je doen bij de NVVK?
“Het is nog te vroeg om persoonlijke doelstellingen te formuleren. De sector is natuurlijk nog nieuw voor me. Dus ik ga me de eerste weken vooral goed inlezen en medewerkers, Bestuur en anderen heel veel uithoren. En dan gezamenlijk verder gaan. Er liggen natuurlijk al de nodige doelstellingen die door het Bestuur zijn opgesteld. We moeten gaan kijken hoe we daar handen en voeten aan gaan geven. Ik ben ook zeker van plan actief naar de leden toe zichtbaar te zijn. Werkbezoeken af te leggen en kijken wat er her en der speelt en hoe de schuldhulpverlening daadwerkelijk gestalte krijgt. Ik ben niet van plan om hier in Utrecht van achter mijn bureau te blijven werken. Ik wil nadrukkelijk naar de leden toe en het land in.”

Wat doe je naast je werk?
“Ik lees veel en graag. Ik houd me daarmee ook op de hoogte van de actualiteiten. Ik leg heel graag historische verbanden her en der. De politiek is misschien ook wel mijn hobby. Ik ga dat nu misschien wel op een andere manier gebruiken in deze baan. Ik ben na mijn wethouderschap niet teruggekomen in de gemeenteraad o.i.d. Ik heb nu dus geen politieke functie meer. Maar politiek heeft wel altijd mijn interesse, ik ben politicoloog van oorsprong. Bijna alle banen die ik heb gehad hadden wel een politieke component. Daar ben ik heel ervaren en geïnteresseerd in, dus daar doe ik altijd wel wat mee.”

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven