Nieuwe collega op het Verenigingsbureau: Joeri Eijzenbach

Joeri Eijzenbach.jpgwoensdag 10 januari 2018

Met ingang van 1 januari is Joeri Eijzenbach Janine Ottenhof opgevolgd als juridisch beleidsadviseur bij het Verenigingsbureau. Drie vragen om deze juridische collega wat beter te leren kennen.

Wat ga je precies doen bij de NVVK en wat merken leden daarvan?
“Ik zal mij met verschillende juridische onderwerpen bezighouden. De AVG, de nieuwe Europese privacywetgeving, is zo’n onderwerp. Ik zal wetswijzigingen signaleren en leden erover voorlichten. Het is mijn ambitie om in het begin veel naar buiten te gaan en veel met mensen te spreken. Vanuit het Kernteam kwaliteit houd ik me bezig met kwaliteitsverhogende verbeteringsvoorstellen op basis van de audits en met de toelatingsprocessen rondom de nieuwe leden. Vanuit juridisch perspectief kijk ik wat ik kan betekenen voor de overige beleidsmedewerkers en leden.”

Hoort de Community ook bij jouw werkzaamheden?
“Ja, maar dat betekent niet dat ik voornamelijk bezig zal zijn met het beantwoorden van juridische vragen vanuit de Community. Integendeel. Ik heb al veel Community-berichten en -vragen gelezen en ben onder de indruk van hoe men bezig en betrokken is. Ik denk dat op sommige punten de NVVK inderdaad iets kan toevoegen, maar bij praktische vragen denk ik dat het juist heel goed is als de antwoorden vanuit de leden zelf komen. Bij specifieke casussen is het antwoord waarschijnlijk eerder en beter in het werkveld zelf beschikbaar. De meerwaarde van het Verenigingsbureau ligt dan juist op het faciliteren van de Community.”

Wat heb je met de schuldhulpverlening?
“Ik heb o.a. gewerkt als jurist op een insolventieafdeling van Wijn & Stael Advocaten en nog weer eerder werkte ik als assistent Wsnp-bewindvoerder. Tijdens mijn hbo-stage heb ik gekozen voor de Wsnp. Ik heb vervolgens een overstap gemaakt naar faillissementen, maar ik ben steeds geïntrigeerd geweest met dit werkveld. Ik ben ook kandidaat raadslid en nu commissielid niet-raadslid. Vanuit die politieke interesse heb ik de ontwikkelingen in de schuldhulpverlening, waaronder de overgang naar gemeenten, steeds gevolgd. Toen ik deze vacature zag, vond ik het dan ook een interessante combinatie van inhoudelijk juridisch bezig zijn, lobbyen en kijken of je mensen kunt verbinden. Dat maakte allemaal dat ik uiteindelijk ben overgestapt van de advocatuur naar de NVVK.”

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven