Overslaan en naar de inhoud gaan

Leernetwerken: "Samen met anderen kom je verder"

Leernetwerken: "Samen met anderen kom je verder"

14 oktober 2020

Een pittig probleem waar je niet uitkomt met je collega's: hoe pak je dat aan? Schouders Eronder biedt je daarvoor het Leernetwerk aan. Tessa en Jolande deden eraan mee.

Schouders Eronder wil professionals in de schuldhulpverlening faciliteren en bijdragen aan het vergroten en verstevigen van hun vakmanschap. Dat doen we onder andere in de vorm van leernetwerken. Daarin begeleiden we deelnemende organisaties bij het verkennen en uiteenrafelen van hun eigen vraagstuk.

Leren van elkaar en leren van experts is hierin heel belangrijk. Schouders Eronder heeft er een speciale methodiek voor ontwikkeld. Een leernetwerk bestaat uit zes (online) bijeenkomsten waarin de deelnemers zich buigen over de oplossing van hun probleem.

Eyeopener

Op 22 september 2020 was de terugkomdag van de eerste drie leernetwerken die dit voorjaar startten. Tessa Stekelenburg, consulent Schuldhulpverlener in Hilversum, vond het een ontdekking. “Mijn eyeopener van de leernetwerken is vooral dat de samenwerking belangrijk is. Ik ben begonnen met de leernetwerken met het idee dat je alle informatie zelf moet hebben. En het blijkt dat je juist verder komt met de expertise van anderen”, vertelt Tessa. "Het is een leuke manier om samen te werken met andere gemeenten en de input van experts te krijgen."

Adviezen experts

Jolande Brummelhuis, consulent-schuldhulpverlener van gemeente De Wolden is vooral enthousiast over de deskundigen die meededen. Jolande: “Waar ik het meest aan heb gehad zijn de adviezen van verschillende experts. Sommigen wisten veel van schuldhulpverlening aan ondernemers, andere wisten bijvoorbeeld veel over gedragsaspecten. Dat maakte het totaalbeeld heel compleet."

Benieuwd naar de ervaringen van Tesse en Jolande? Bekijk deze korte video:

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deelname aan een leernetwerk en wil jij ook jouw vraagstuk uiteenrafelen? Stuur vrijblijvend een mail naar lerendepraktijk@schouderseronder.nl of ga voor meer informatie naar schouderseronder.nl/leernetwerken.