Denk mee over de beroepscompetenties voor sociaal-financiële dienstverleners, vul de enquête in

NVVK_JPEG_SRGB_Web_Small_097.jpg14 juli 2020

Wie in de sociaal-financiële dienstverlening werkt, moet over een aantal competenties beschikken om dat werk goed te kunnen doen. Wat zijn die competenties en kloppen ze volgens jou?

Het programma Schouders Eronder heeft acht competentieclusters gekozen die volgens haar passen bij iemand die werkt in de sociaal-financiële dienstverlening. Dit zijn ze:

1. Aansluiting vinden en contact aangaan

2. Signaleren, inventariseren en analyseren

3. Samenwerken en opereren in een belangenveld

4. Informeren en adviseren

5. Sturen en beïnvloeden

6. Coachen, ondersteunen en motiveren

7. Planmatig en systematisch werken

8. Staan voor de eigen professie

Deze beroepscompetenties maken het beroep herkenbaar, bieden een basis voor de (door)ontwikkeling van beroepsonderwijs en geven een kader voor scholing, leren op de werkplek en deskundigheidsbevordering.

Wat vind jij?

De competenties zijn voor het eerst geïnventariseerd, en daarom wil Schouders Eronder graag weten wat jij ervan vindt. Zijn dit de goede competenties? Sluiten ze inderdaad aan bij wat jij tegenkomt in je werk? Houden ze voldoende rekening met de actuele ontwikkelingen in ons vakgebied?

Daarover heeft Schouders Eronder een digitale enquête opgesteld. We stellen het heel erg op prijs als je daaraan mee wilt werken. We zoeken deelnemers onder professionals die met mensen met (sociaal-)financiële problemen werken, of die als lijn-/staffunctionaris in een organisatie zich daarmee bezighouden. Ook onderzoekers zijn welkom om te reageren.

Digitale enquête

De digitale raadpleging start met enkele vragen over je achtergrond om te zorgen dat je daarna bij de juiste vervolgvragen uitkomt. Om de vragen over de beroepscompetenties te beantwoorden is het nodig dat je het eerste hoofdstuk van dit document over de beroepscompetenties in sociaal-financiële dienstverlening hebt gelezen of bij de hand hebt. Je kunt de enquête tot en met 31 augustus invullen.

Anoniem antwoorden

Hoe lang je over het invullen van deze vragenlijst doet, hangt af van hoe uitgebreid je wilt reageren. Op meerdere momenten kun je ervoor kiezen vragen over te slaan. Alle antwoorden wordt anoniem verwerkt. Als je betrokken wilt blijven bij dit project van Schouders Eronder, vul dan bij de laatste vraag je contactgegevens in.

Naar de enquête

Meer over de achtergronden

« Terug

Naar boven