Nieuwe beleidsadviseur voor de NVVK

Irene Koole.jpgdonderdag 14 mei 2020

In mei is het verenigingsbureau versterkt met twee nieuwe collega’s. Zo kunnen we onder andere meer convenanten afsluiten en Collectief schuldregelen snel landelijk aanbieden. Hieronder stelt Irene Koole zich voor, en hier vertelt Ellen Hennekens wie zij is en wat zij voor de NVVK doet.

Irene, wat ga je doen voor de NVVK?
"Ik ga meewerken om de convenanten met schuldeisers op te stellen dan wel te herzien. Dat is een deel van de aanpak om mensen in de schulden veel sneller te helpen. Hoe eerder hun lei weer schoon is, des te beter voor henzelf en des te beter voor de schuldeisers. En ook maatschappelijk belangrijk: verlost van zulke grote problemen zijn mensen ook weer vrij mee te doen en bij te dragen. We hebben voor ogen om in twee jaar de grote schuldeisers allemaal aan boord te hebben. Deze versnelling is mogelijk dankzij een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Binnen het nu uitgebreide team focus ik me voorlopig op de zorgverzekeraars en op de energieleveranciers."

Wat breng je mee aan ervaring?
"Ik heb me breed ontwikkeld in vooral de financiële sector. Dat ik hands-on ervaring heb met beleidmaken èn met procesvoering komt nu goed uit. Want een goed convenant moet op vele lagen ‘kloppen’: we moeten het eens zijn over het waarom maar net zo goed moet een convenant in de praktijk uitvoerbaar zijn. Een tijdje werken als coach maakt me bovendien gevoelig voor de menselijke kant van zo’n proces."

Waarom schuldhulpverlening?
"Ik heb altijd hart gehad voor het maatschappelijke belang. Daarom heb ik op het terrein van onder meer het financiële toezicht en zorgverzekeren gewerkt. Zelf heb ik het een tijd financieel moeilijk gehad en ik ken mensen die door de hele (malle)molen van de hulpverlening zijn gegaan. Dan zie je: een systeem moet vóór en niet tégen mensen werken. Daar ga ik nu mijn steentje aan bijdragen."

« Terug

Archief > 2020

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven