Overslaan en naar de inhoud gaan

Kram & Meersma behalve in Assen nu ook in Huizen en Hengelo

Kram & Meersma behalve in Assen nu ook in Huizen en Hengelo

16 december 2019 Ondernemers

Kram & Meersma breidt uit. Het Asser bedrijf dat gespecialiseerd is in het helpen van ondernemers met schuldenproblematiek opent op 1 januari vestigingen in Huizen en Hengelo. Oprichters Jeanette Kram en Jeannette Meersma gaan een samenwerking aan met twee regionale schuldhulpverleners: Gerry Smit en Jaap Tol.

V.l.n.r.: Jeanette Meersma, Jeanette Kram, Jaap Tol, Gerry Smit © Marcel J. de Jong

Smit is schuldhulpverlener in de regio Hengelo, terwijl Tol ondernemers in - de omgeving van - Huizen helpt. “We kenden elkaar al vanuit het werkveld en kwamen elkaar regelmatig tegen op bijvoorbeeld congressen”, vertelt Jeanette Kram over het ontstaan van de samenwerking. 

Verhaal van de ondernemer als uitgangspunt

Het viertal biedt al jaren schuldhulpverlening aan ondernemers, maar gaat dat vanaf januari onder dezelfde naam doen: Kram & Meersma. “We vinden in ons werk dezelfde dingen belangrijk. Onze dienstverlening moet persoonlijk en laagdrempelig zijn. Het verhaal van de ondernemer moet het uitgangspunt vormen. En doordat we zelf ondernemers zijn, weten we waar we over praten”, legt Jeannette Meersma uit.

Jeanette Kram: “Schuldhulpverlening is een redelijk vastomlijnd traject. We lossen natuurlijk de schuldenproblematiek op, maar maken het verschil door óók te kijken naar het gedrag van de ondernemer. Wat heeft hij of zij nodig om te voorkomen dat dit weer gebeurt?”

Kennis en ervaring

Voor de huidige klanten van Kram & Meersma heeft de uitbreiding geen gevolgen. De aanspreekpunten blijven hetzelfde, net als de dienstverlening en bereikbaarheid. Er zitten vooral voordelen aan de samenwerking, vertelt Meersma enthousiast: “Gerry en Jaap nemen ontzettend veel kennis en ervaring mee. Door met hen samen te gaan werken, kunnen we nog meer ondernemers helpen.” 

Sleutelwoorden

Ondernemers