Kom ook naar de Expertmeeting 4 december over blockchaintechnologie!

dinsdag 23 oktober 2018

Hoe kan blockchaintechnologie schuldhulpverleningsprocessen verbeteren? Je hoort het op de expertmeeting van 4 december a.s. bij het Verenigingsbureau in Utrecht, waar Hans Julsing, directeur Inkomensdienstverlening bij de gemeente Groningen, een presentatie over digitale innovaties in de schuldhulpverlening verzorgt.

Blockchain biedt overzicht
De GKB wil haar inwoners met schulden graag coachen naar financieel gezond gedrag, maar is (zoals alle schuldhulpinstanties) veel tijd kwijt aan het actualiseren van het overzicht van betalingsachterstanden, inkomsten en uitgaven. De gemeente Groningen ontwikkelde daarom een blockchaintoepassing om schuldhulpverleningsprocessen te innoveren. Blockchaintechnologie leent zich bij uitstek voor omgevingen waar veel partijen informatie op een betrouwbare wijze willen uitwisselen. En het biedt overzicht, omdat informatie zichtbaar is voor diegenen die dat mogen zien. Hans Julsing neemt je mee in het Proof of Concept Blockchain en schuldhulpverlening en vertelt hoe de samenwerking met CJIB en andere partners handen en voeten krijgt, wat gemeenten hieraan kunnen hebben en hoe zij eventueel kunnen meedoen.

Twee expertmeetings
De expertmeeting van 4 december is de eerste van twee bijeenkomsten over blockchain en de mogelijkheden daarvoor voor schuldhulpverlening die de NVVK organiseert samen met de gemeenten Groningen en Den Haag. De eerste bijeenkomst is 4 december 2018 van 10:00 uur tot ongeveer 13:00 uur bij het Verenigingsbureau in Utrecht. In het voorjaar zal er een bijeenkomst plaatsvinden bij de gemeente Den Haag, waar onder andere schuldenlab070 en het jongerenperspectieffonds centraal staan, maar ook ontwikkelingen op het gebied van algoritmisering en een verdiepingssessie op blockchain naar aanleiding van de decemberbijeenkomst.

Aanmelden
Is je interesse in deze nieuwe technologie gewekt? Geef je op, zowel voor de eerste bijeenkomst op 4 december als de tweede in het voorjaar. Stuur daarvoor een mail naar Anja Gosman-Nolen (a.gosman@nvvk.eu). Er is ruimte voor 40 deelnemers, dus vol is vol. Aan de hand daarvan zal bekeken worden of er een tweede sessie georganiseerd dient te worden.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens
Naar boven