Hogescholen gaan masteropleiding Schuldhulpverlening ontwikkelen

dinsdag 16 oktober 2018

Schuldhulpverlening is een ingewikkeld vakgebied dat veel specifieke kennis en kunde vereist. Om schuldhulpverleners de kans te bieden zich verder te ontwikkelen slaan drie hogescholen de handen ineen voor een eenjarige beroepsopleiding Schuldhulpverlening op masterniveau. Dit meldt landelijk programma Schouders Eronder, waar ook de NVVK in deelneemt. De beroepsopleiding wordt ontwikkeld door een consortium van drie hogescholen: de Hogeschool van Amsterdam, de Hanzehogeschool en hogeschool Saxion. Daarnaast werkt het lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht mee aan deze opleiding. De masteropleiding is een mooi initiatief waarmee individuele schuldhulpverleners en het hele werkveld verder kunnen professionaliseren. De NVVK onderschrijft het belang hiervan en ondersteunt de beroepsopleiding dan ook van harte.

Behoefte aan verdieping
Veel schuldhulpverleners hebben behoefte aan meer verdieping in hun vak. Om zichzelf als schuldhulpverlener te kunnen verbeteren, om collega’s te kunnen inspireren en een bijdrage te kunnen leveren aan de professionalisering van het vakgebied. Met deze masteropleiding krijgen schuldhulpverleners de handvatten om door te groeien als expert, en om meer professioneel leiderschap te tonen binnen hun organisatie. In opleiding komen alle belangrijke componenten binnen het werkveld aan de orde. Denk daarbij aan sociale psychologie en hersenwetenschappen, kennis van wet- en regelgeving, de samenhang tussen schulden en andere problemen en evidence based werken. Het traject leidt schuldhulpverleners op tot expert schuldhulpverlening.

Testgroep
In het voorjaar van 2019 wil het consortium van hogescholen starten met een testgroep die deze eenjarige beroepsopleiding gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief kunnen gaan volgen. De testgroep bestaat uit 15 deelnemers met minimaal twee jaar werkervaring. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.schouderseronder.nl.

N.B. Er zijn inmiddels voldoende aanmeldingen. Inschrijven voor de testgroep is niet meer mogelijk!

Lees het volledige persbericht van Schouders Eronder. 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens
Naar boven