Innovadis gaat de NVVK-stekker bouwen

vrijdag 12 oktober 2018

De stuurgroep van het NVVK-project Digitale Communicatie in het schuldregelingstraject heeft besloten om Innovadis de opdracht te gunnen om de Proof of Concept (PoC) van de NVVK-stekker te realiseren. In de PoC worden testscenario’s uitgevoerd die zich richten op de procesdoorloop en op functionele en technische aspecten van het digitaal uitwisselen van berichten.

Er wordt zo snel mogelijk een kick-off georganiseerd met de schuldhulpverleners, schuldeisers en softwareleveranciers, die deelnemen in de PoC. Vervolgens gaat de bouw van start in de vorm van een aantal sprints.

Concrete resultaten van de PoC zijn:

  • Een SHV-knooppunt (‘NVVK-stekker’),

Verzorgt het uitwisselen van digitale berichten tussen de systemen van schuldhulpverleners en schuldeisers: saldo-verzoek + reactie, voorstel schuldregeling + reactie, akkoord schuldregeling.

  • Een adresboek, waarin de juiste digitale adressen staan
  • Een beheerportaal

Hiermee kan het knooppunt beheerd worden: opvoeren en blokkeren van adressen en monitoren van berichtenverkeer

  • Een webportaal

Door in te loggen kunnen schuldhulpverleners en schuldeisers berichten uitwisselen met daarbij de mogelijkheid om CSV-bestanden te uploaden en downloaden. Dit beperkt zich tot saldo-verzoek + reactie

  • Documentatie over het systeemontwerp, functionaliteiten en technische specificaties.

In een klankbordgroep van schuldeisers, schuldhulpverleners en softwareleveranciers worden tussentijdse resultaten van de PoC besproken om te kijken hoe tot een landelijke uitrol gekomen kan worden. Daarbij hoort ook hoe het uiteindelijke beheer van zo’n landelijke SHV-knooppunt het beste ingericht kan worden.

Tegelijkertijd onderzoeken wij in nauw overleg met het Inlichtingenbureau, ministerie van SZW en VNG Realisatie of en hoe naast en in het verlengde van de NVVK-stekker gegevensuitwisseling via het Inlichtingenbureau tot stand kan worden gebracht. Dit zou voor alle betrokken partijen, schuldhulpverleners en schuldeisers, van grote meerwaarde zijn omdat er al veel digitale verbindingen tussen gemeenten en de grote uitvoeringsorganisaties aanwezig zijn.

Voor meer informatie: Bart van de Ven (b.vandeven@nvvk.eu), Marianne Oostrik (m.oostrik@nnvk.eu)

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens
Naar boven