Website Schulden in de Opvang ondersteunt cliënten en professionals

maandag 03 september 2018

Federatie Opvang lanceerde deze zomer de website Schuldenindeopvang.nl. Doel van de site is om cliënten in de opvang beter te leren omgaan met hun financiën en professionals beter toe te rusten voor financiële en schuldhulpverlening aan deze specifieke groep mensen.

Schuldenindeopvang.nl is de website van het project ‘Versterking financiële zelfredzaamheid van cliënten in de opvang’. Federatie Opvang startte het project in 2017 met de steun van het ministerie van SWZ, omdat een groot deel van de cliënten problematische schulden heeft. Zij kregen vaak niet de juiste hulp, raakten hun huis kwijt en belandden daardoor in de opvang. Veel van hen kampen met stress door de schulden, maar vaak ook met laaggeletterdheid, LVB-problematiek en (andere) psychische problemen. Reguliere schuldhulpverleners zijn over het algemeen niet altijd goed toegerust om hen te helpen.

Tips en tools
Cliënten kunnen op de website terecht voor informatie over het regelen van financiële zaken, hoe ze hun financiële problemen in kaart kunnen brengen en bij wie ze terecht kunnen voor hulp. Professionals vinden er onder meer concrete tips en tools, trainingen en goede voorbeelden. Meer informatie op www.schuldenindeopvang.nl.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens
Naar boven