Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis advocaat voor Toeslaggedupeerden

Gratis advocaat voor Toeslaggedupeerden

2 maart 2021 Wetgeving

Heb je een klant die (waarschijnlijk) gedupeerd is door de Toeslagenaffaire? Wijs hem of haar op de mogelijkheid gratis een advocaat om hulp te vragen. Voorwaarde is dat de betrokken advocaat gespecialiseerd is in sociaal zekerheidsrecht, maar deze voorwaarde geldt niet voor ouders die nu al een advocaat hebben.

De regeling gaat in per 1 maart en de subsidie wordt aangevraagd door de betrokken advocaat. Dat kan dus ook een advocaat zijn die nu al optreedt voor de betrokkene.

Geen vermogenstoets, geen eigen bijdrage

De ‘Subsidieregeling pakket rechtsbijstand herstelregelingen Kinderopvangtoeslag’ (HKT) is er speciaal voor gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslag. Als zij gedupeerde zijn, kunnen zij zich bij de Raad melden voor gesubsidieerde rechtsbijstand. In de regeling gelden geen inkomens- en vermogenseisen, en er wordt ook geen eigen bijdrage gevraagd.

Raad voor Rechtsbijstand koppelt aan advocaat

Advocaten dienen hun subsidieverzoek in via dit formulier. Ouders die hulp zoeken gebruiken deze route. Zij moeten ook een bevestigingsbrief van de Belastingdienst (de 'ontvangstbevestiging melding herbeoordeling Toeslagen') meesturen. De Raad maakt dan een match met de ingeschreven advocaten. Deze matching start vanaf 15 maart.

Subsidieregeling pakket rechtsbijstand herstelregelingen kinderopvangtoeslag

Sleutelwoorden

Wetgeving