Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis treft jongere zwaar, daarom besteden we extra aandacht aan deze groep

Coronacrisis treft jongere zwaar, daarom besteden we extra aandacht aan deze groep

10 februari 2021 Jongeren

Corona blijkt behalve flexwerkers en zzp’ers ook jongeren zwaar te treffen. Sinds het begin van de coronacrisis kennen jongeren een inkomensdaling van 33%, bleek uit Nibud-cijfers. De NVVK zet daarom dit jaar hulp aan jongeren in de spotlights.

Jongeren met flexcontracten worden vaak als eerste ontslagen. De cijfers over hun inkomensdaling voorspellen een forse toestroom aan jongeren in de schuldhulpverlening. Alle reden om aandacht te geven aan deze opkomende doelgroep.

Andere aanpak

Schuldhulpverlening voor jongeren heeft een andere aanpak nodig dan de reguliere schuldhulpverlening. Jongeren kunnen vaak niet voldoen aan de maximale werkinzet die vereist wordt bij het overeenkomen van een schuldregeling. Vaak ontbreekt een eigen vermogen en hebben jongeren zich onvoldoende verzekerd.

Schuldhulpverlening aan jongeren moet daarom uitgaan van het perspectief en de mogelijkheden van de jongere. Een andere benaderingswijze en gespecialiseerde hulpverlening is gewenst.

Donderdagmiddagsessie Help jongeren met schulden

Daar gaan we als NVVK uitgebreid aandacht aan besteden dit jaar. Dat doen we nu al door onderzoek te doen en knelpunten te inventariseren. We organiseren ook een Donderdagmiddagsessie over het onderwerp. Deze sessie vindt plaats op donderdag 15 april.

Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de vraag hoe de dienstverlening in de breedte kan worden aangepast aan jongeren. Wij nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan deze sessie. Binnenkort volgt het programma.

Onze beleidsadviseurs worden graag op de hoogte gebracht van de successen maar ook van de knelpunten en vragen omtrent dit onderwerp. Mail ze naar r.vanderschaaf@nvvk.nl.

Sleutelwoorden

Jongeren