Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezocht: jongeren met schulden voor een nieuw tv-programma

Gezocht: jongeren met schulden voor een nieuw tv-programma

29 oktober 2020

In het najaar van 2021 gaat KRO-NCRV een 6-delige tv-serie uitzenden over jongeren met schulden. In dit programma wordt een aantal jongeren gekoppeld aan jonge geslaagde ondernemers die hun gaan begeleiden en coachen om iets te doen aan de schulden en om weer toekomstperspectief te krijgen.

De ondernemers helpen de jongeren in samenwerking met experts op dit gebied (schuldhulpverleners dus). In het programma krijgt de ondernemer (die zelf ook al het een en ander aan tegenslagen heeft meegemaakt) een inkijk in het leven van de jongere en de jongere leert van de aanpak en het doorzettingsvermogen van de ondernemer.

Doel van het programma

Het doel is dat de jongeren met schulden na een half jaar schuldenvrij zijn en dat ze weer grip hebben op hun leven. Door op televisie dit proces te laten zien hopen de programmamakers dat andere jongeren met schulden ook geïnspireerd raken iets te doen aan hun problemen. Zij krijgen inzicht in de hulpverlening op dit gebied en ervaren dat ze er niet alleen voor staan. KRO-NCRV wil met dit tv-programma het taboe doorbreken zodat jongeren gaan praten over hun problemen en er iets aan gaan doen.

KRO-NCRV zoekt 6 jongeren

KRO-NCRV is op zoek naar 6 jongeren tussen de 18 en 28 jaar met verschillende verhalen (in de schulden gekomen door verslaving, doordat ze geen huis hebben, doordat ze niet kunnen omgaan met geld, door psychische problemen etc). Belangrijk voor de programmamakers is dat de betreffende jongeren nog niet in een schuldhulpverleningstraject zitten. Vanaf december 2020 start KRO-NRCV met de opnamen.

Meedoen?

Ken jij een jongere die aan dit programma zou willen meewerken? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar Auke Schouwstra: auke.schouwstra@nvvk.nl. Wij zorgen dat je in contact komt met de programmamaker. Het is een buitenkans om je werk onder de aandacht te brengen van een groot publiek!