Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeiende studiedag in aantocht, online én bovenop de actualiteit

Boeiende studiedag in aantocht, online én bovenop de actualiteit

18 september 2020

Onze halfjaarlijkse studiedag in november houden we vanwege corona online. We spreiden het programma over twee dagen, dinsdag 10 en maandag 16 november 2020. Het thema is ‘Financiële hulpverlening in het nieuwe normaal – versnellen en opschalen, juist nu’.

Net als andere financiële hulpverleners heb je waarschijnlijk een uitdagende tijd achter de rug. Mensen op afstand helpen, de weg wijzen naar steunmaatregelen, en contact blijven houden terwijl je elkaar niet makkelijk kon ontmoeten. De coronamaatregelen zullen ons nog wel enige tijd beperken. Toch blijft ons vak doorontwikkelen. Juist vanwege corona gaat dat in een hoger tempo.

Komst Waarborgfonds saneringskredieten

De regering heeft 150 miljoen euro extra gereserveerd voor de aanpak van schulden. Daarvan gaat zo’n 30 miljoen naar het Waarborgfonds saneringskredieten, een fonds waar de NVVK al lang om gevraagd heeft. We maken ook een flinke slag op het gebied van digitalisering. Collectief schuldregelen en het Schuldenknooppunt gaan ons werk versnellen en vergemakkelijken.

Laat je informeren!

Mooie ontwikkelingen dus. Ze stellen ons in staat een flinke stap vooruit te maken. Het betekent ook dat er veel gaat gebeuren in de komende maanden. Belangrijk dus om deze studiedag bij te wonen. Meedoen aan deze studiedag helpt je in je dagelijkse werk. Als professional ben je na afloop optimaal toegerust om de nieuwe mogelijkheden toe te passen.

Op dinsdag 10 november openen onder andere Marco Florijn (voorzitter NVVK), Martin Suithoff (Nederlandse Schuldhulproute) en Linda van Vliet (NVVK) de studiedag. Zij praten ons bij over de actualiteiten, het nieuwe Landelijke convenant Vroegsignalering en de groeiende samenwerking binnen het concept van de Nederlandse Schuldhulproute.

Veranderen, hoe doe je dat?

Ben Tiggelaar (gedragswetenschapper en auteur) gaat in op de vraag waarom veranderen zo moeilijk is. Hoe activeren we onszelf en hoe krijgen we collega’s mee? Hij zet ons aan het denken en geeft concrete tips.

Arjan Vliegenthart (directeur Nibud) geeft ons zijn visie op bestaanszekerheid. Wat zijn de cijfers, wat houdt mensen bezig en hoe verhoudt zich dat tot het werk dat financiële hulpverleners doen?

Op maandag 16 november organiseren we verspreid over de dag verschillende workshops. Stel je eigen programma samen uit onderwerpen als:

  • het nieuwe Kwaliteitskader van de NVVK
  • resultaten van collectief schuldregelen
  • vroegsignaleren
  • procesversnelling met convenanten
  • update Schuldenknooppunt
  • nieuwe wetgeving 2021 in aantocht
  • beroepscompetentieprofiel

Wij willen deze studiedag ook een feestelijk tintje geven. Daarom organiseren wij, om de dag informeel met elkaar af te sluiten, aansluitend op het keuzeprogramma op maandag 16 november een digiborrel. Wij sturen je daarvoor een borrelbox toe! Ook krijg je van ons ‘De Ladder’ cadeau, het nieuwste boek van Ben Tiggelaar.

Kosten

Deelname aan de studiedag kost voor NVVK-leden € 279,00 per persoon en voor niet NVVK-leden € 399,00. Als je boekt vóór 15 oktober 2020 bedragen de kosten voor NVVK-leden € 249,00 per persoon en voor niet NVVK-leden € 369,00. Ben je verhinderd? Geen probleem, dan sturen we je een opname toe (exclusief de bijdrage van Ben Tiggelaar, daar krijg je dan een verslag van).

Aanmelden

De aanmeldlink wordt gepubliceerd in week 39

Voor wie?

De studiedag is interessant voor:

  • schuldhulpverleners
  • schuldeisers
  • bewindvoerders
  • anderen die beroepshalve betrokken zijn bij schuldproblemen.

PE-punten zijn aangevraagd bij Bureau Wsnp, BPBI en Kiwa.