Overslaan en naar de inhoud gaan

Monitor Schuldhulpverlening in coronatijd brengt hulpvragen aan gemeenten in beeld

Monitor Schuldhulpverlening in coronatijd brengt hulpvragen aan gemeenten in beeld

20 mei 2020 Monitor schuldhulpverlening

Begin april startte de NVVK samen met Divosa de Monitor Schuldhulpverlening in coronatijd. Deze monitor is bedoeld om ons maandelijks een beeld te geven van de financiële hulpvragen die tijdens de coronacrisis op gemeenten afkomen, uit welke doelgroepen ze komen en in hoeverre gemeenten tijd, capaciteit en middelen hebben om hulp te bieden.

De eerste resultaten zijn binnen. Een aantal resultaten uit de eerste uitvraag en signalen uit de praktijk waren voor ons aanleiding om actie te ondernemen. We openden een meldpunt voor ongewenste activiteiten van deurwaarders & schuldeisers. In de media vertelden we over de zorgen over de toenemende vraag naar schuldhulpverlening, zoals die uit de Monitor naar voren kwamen.

Monitor Schuldhulpverlening in coronatijd maart 2020

Download de infographic Monitor Schuldhulpverlening in coronatijd maart 2020 (pdf, 2,3 MB)

Online schuldhulp

Voor Divosa geven de signalen uit de eerste aflevering van de Monitor Schuldhulpverlening in coronatijd vooral input voor gesprekken over wat nu en straks in de praktijk van gemeentelijke schuldhulpverlening nodig is. Op maandag 22 juni buigt Divosa zich met professionals uit de gemeentelijke schuldhulpverlening tijdens een online bijeenkomst over de vraag ‘Online schuldhulpverlening in tijden van corona. Hoe werkt dat?’. Daarvoor kun je je hier aanmelden.

De vragen voor de tweede Monitor Schulhulpverlening zijn inmiddels verspreid onder onze leden en in het netwerk van Divosa. We hopen daar in juni over te rapporteren.

Meer weten?

Meer weten over de Monitor Schuldhulpverlening in coronatijd? Of iets delen vanuit jouw praktijk? Neem dan contact op met ons.

Sleutelwoorden

Monitor schuldhulpverlening