Overslaan en naar de inhoud gaan

Nijmegen start campagne over geldzorgen

Nijmegen start campagne over geldzorgen

21 oktober 2019 Beslag

Financiële zorgen moet je zelf oplossen, vinden veel mensen. NVVK-lid Nijmegen probeert dat misverstand uit de weg te ruimen met de campagne 'Geldzorgen? Samen komen we eruit’.

"Geldzorgen hebben een zodanig grote impact op het leven van mensen dat het steeds moeilijker wordt om de problemen op te lossen. Daarom willen we met deze campagne bereiken dat mensen veel eerder dan nu hulp zoeken; het wordt dan makkelijker om samen te werken aan een oplossing". Dat zegt wethouder Renske Helmer van Werk & Inkomen van de gemeente Nijmegen. "De centrale boodschap is: je bent niet de enige met geldzorgen. Op tijd advies vragen of hulp zoeken is niet gemakkelijk, maar het geeft wel rust en het is dé manier om geldproblemen op te lossen."

Onderzoek naar drempels

"Voor de campagne hebben we onderzoek laten doen naar wat mensen ervan weerhoudt om hulp te zoeken en wat redenen zijn om dat juist wél te doen. De campagne is laagdrempelig en sluit aan bij voor de doelgroep herkenbare situaties. Mensen uit de doelgroep zijn betrokken bij het bedenken en uitwerken van de campagne."

Snel, gemakkelijk en vrijblijvend in gesprek

Belangrijk onderdeel van de campagne is het verlagen van de drempels. Helmer: “We hebben het gemakkelijker gemaakt om hulp te krijgen. Mensen hoeven vooraf geen formulieren of ander papierwerk aan te leveren en kunnen snel en gemakkelijk terecht voor een adviesgesprek bij een van onze financieel experts. Zo’n gesprek is vrijblijvend en verplicht tot niets. Ook mensen die nog geen grote geldproblemen hebben maar zich wel zorgen maken, kunnen terecht. Zo brengen we hulp dichterbij de mensen.”

De campagne loopt van 21 oktober t/m eind januari 2020. Na evaluatie zal de campagne mogelijk een vervolg krijgen.

Sleutelwoorden

Beslag