Overslaan en naar de inhoud gaan

Schulden houden Koningin Máxima bezig

Schulden houden Koningin Máxima bezig

17 oktober 2019 LobbyPreventie

Eind deze maand wordt de Schuldhulproute gelanceerd in aanwezigheid van Koningin Máxima, en een paar dagen later is er een werkconferentie van SchuldenlabNL waar zij aan deelneemt.

Daarmee toont de Koningin toenemende interesse in al het werk dat gebeurt om mensen grip te laten krijgen op hun persoonlijke financiële situatie. In september was ze in Utrecht nog aanwezig op de conferentie ‘Kom uit je Schuld’, waar ze onder andere sprak met de ervaringsdeskundigen die het gezicht vormen van deze overheidscampagne.

Vorig jaar bracht ze een bezoek aan Schuldenlab070 en woonde ze de oprichting van SchuldenlabNL bij. In juni 2019 was ze aanwezig bij de lancering van Schuldenlab Almelo.

Schuldhulproute

Op woensdag 30 oktober is ze bij de opening van de Schuldhulproute, die gaat bijdragen aan het voorkomen van problematische schulden. De route is een landelijke infrastructuur waarin bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties samenwerken om mensen schuldenzorgvrij te maken door hen grip te laten krijgen op hun financiële en persoonlijke situatie. Het is een publiek-private samenwerking tussen SchuldenlabNL, Geldfit.nl, fiKks, Moedige Dialoog en de Nederlandse Vereniging van Banken.

De gemeente 's-Hertogenbosch start bij die gelegenheid Schuldenlab073. Wethouder Huib van Olden vertelt de koningin over de lokale aanpak in de gemeente: Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG). Na afloop van de lancering spreekt Koningin Máxima met enkele partners en ervaringsdeskundigen.

Een paar dagen later, op woensdag 6 november, is ze bij de werkconferentie ‘Doorpakken en opschalen voor een schuldenzorgvrij Nederland’, georganiseerd door SchuldenlabNL. Ervaringsdeskundigen, partners en experts maken daar de balans op van een jaar SchuldenlabNL en verkennen hoe de ingezette koers versneld kan worden.

Máxima: ‘werk samen’

Bijzonder is dat de Koningin daar ook een toespraak zal houden over het belang van samenwerking om problematische schulden te bestrijden en te voorkomen. Staatssecretaris Van Ark spreekt over de Brede Schuldenaanpak van het kabinet en over de ambitie voor de komende periode.

Sleutelwoorden

LobbyPreventie