Over Schouders Eronder themamiddag: Nazorg, wat kun jij doen?

Schouders Eronder themamiddag: Nazorg, wat kun jij doen?

Themamiddag Nazorg: wat kun jij doen? 

Jaarlijks ronden duizenden mensen succesvol een schuldhulpverleningstraject af. Dat is uiteraard een feestelijk moment. Maar ook een spannend moment. De klant moet het vaak weer helemaal zelf doen. Een deel van de klanten blijft helaas niet duurzaam uit de schulden. Tegelijkertijd worden schuldeisers steeds kritischer op terugkerende betaalproblemen.

Schouders Eronder organiseert in samenwerking met de NVVK een themadag voor professionals in de schuldhulpverlening.

Professionals  worstelen met de vraag hoe zij hier, samen met ketenpartners, beter in kunnen ondersteunen. Daarbij gaat het niet alleen over de vraag wat je je klant kunt bieden, maar juist ook over hoe je de klant verleidt om hier gebruik van te maken. Deze uitdagingen staan centraal tijdens de themamiddag "Nazorg: wat kun jij doen?"

Programma

  • Geert van Dijk, directeur van de NVVK, neemt jullie mee in de urgentie rondom het thema Nazorg: waarom is het belangrijk dat we hier aandacht aan besteden?
  • Tamara Madern, procesmanager onderzoek bij Schouders Eronder en tevens lector schuldpreventie en vroegsignalering aan de HU neemt jullie mee in cijfers rondom nazorg en vertelt over de impact van schulden op menselijk gedrag
  • Vanuit de praktijk nemen we jullie mee in ervaringen rondom het inrichten van Nazorg: wat zijn overwegingen om rekening mee te houden?
  • Jolande Brummelhuis en Anne Vreeman nemen  jullie mee in de Schouders Eronder-methode en delen inzichten uit het leernetwerk Nazorg en Schulden

Houdt het organiseren van goede nazorg (en voorkomen van herhaalde hulpvragen) jouw organisatie en jou als professional bezig?  Wil je verder gaan dan 'achteraf een keer nabellen'?
Kortom: wil je nadenken over hoe jouw organisatie en /of het werkveld verder kan helpen met het steeds beter en effectiever organiseren van nazorg? Neem dan deel aan deze themamiddag!

Waar en wanneer?

De online bijeenkomst vindt plaats op 9 maart, van 13:30 tot 16:00 uur.

Save the date: op 16 maart, ook van 13:30 tot 16:00 uur, vindt er – voor de geïnteresseerde deelnemers - een verdiepende sessie plaats, waarin we de knelpunten en oplossingsrichtingen rondom nazorg bespreken. Tijdens deze sessie is er ruim de tijd voor dynamiek in de groep. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Opgeven voor deze sessie kan aan het einde van de themamiddag op 9 maart.

Voor wie?

De themadag 'Nazorg: wat kun jij doen?' is bedoeld voor (uitvoerende) professionals die werkzaam zijn binnen de (keten van) schuldhulpverlening. Dat kan zijn bij een schuldhulpverleningsorganisatie, maar ook een wijkteam of maatschappelijke organisatie.  

Wil jij deelnemen aan deze online themamiddag? Meld je dan aan!

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Naar boven