Over Donderdagmiddag sessie - Schuldenknooppunt

Donderdagmiddag sessie - Schuldenknooppunt

Schermafdruk 2019-12-19 11.52.03.pngIn 2020 gaan we een aantal Donderdagmiddag-sessies organiseren waarin we met geïnteresseerde professionals actuele onderwerpen bespreken. De eerste sessie, op donderdag 16 januari, wijden we aan het Schuldenknooppunt. We maken graag gebruik van jouw denkkracht!

Op dit moment communiceren hulpverleners en schuldeisers nog op veel verschillende manieren om een schuldregeling tot stand te brengen: brieven, e-mails, portals, webformulieren. De werkwijze van de verschillende partijen is vaak niet goed op elkaar afgestemd.

Daarom heeft de NVVK met subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de afgelopen twee jaar gewerkt aan één manier van digitaal communiceren tussen schuldhulpverleners en schuldeisers. Samen met de VNG zetten we nu de volgende stap.

  • Met het Schuldenknooppunt kunnen schuldhulpverleners en schuldeisers voortaan digitaal communiceren.
  • Via een centraal knooppunt wisselen ze berichten uit: betrouwbaar, veilig, snel en uniform.
  • Zo worden klanten effectiever en efficiënter geholpen bij het regelen van hun schulden.

Prototype klaar, eerste gebruikers in de startblokken

In 2019 hebben we een prototype (een 'Proof of Concept') gebouwd en getest. De uitkomst ervan was positief. In 2020 gaat een startgroep de nieuwe manier van werken in de praktijk testen. Schuldhulpverleners,schuldeisers en incassobedrijven gaan het Schuldenknooppunt in de praktijk gebruiken om schulden te regelen.

Schermafdruk 2019-12-19 11.51.18.png

Op dit moment wordt de Startgroep gevormd door Kredietbank Nederland, Kredietbank Rotterdam, schuldhulpverlener Stadsring51 (Amersfoort), KPN (en een aantal andere schuldeisers) en incasso-organisaties als Bringway.
Wat gaan we doen?

Op donderdag 16 januari tussen 13.00-16.30 uur informeren we je over wat het Schuldenknooppunt is en hoe het werkt. We laten zien wat we tot nu toe gedaan hebben. Schuldhulpverleners ((Dick van Maanen van Stadsring 51), en schuldeisers (vertellen over hun ervaringen bij het werken met het prototype. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over deze onderwerpen:

Technisch & Functioneel
Privacy & Security
Financiele aspecten
Tijdpad & Besluitvorming
Efficiency & Impact

We sluiten af met een hapje en een drankje. Je bent van harte welkom! Meld je hier aan.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Naar boven